Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Eco Beauty: de winterboost voor je huid

Article on WECF's work on cosmetics

04.02.2010 | Eco Chic Magazine



Iedere dag gebruiken producten voor ons haar, huid en gezicht om onszelf mooier te maken, maar weet jij precies wat je smeert? Natuurlijk wil je niet weten dat die heerlijke luxe crème waarmee je je iedere ochtend verwent wel eens gevaarlijke rotzooi zou kunnen bevatten. Toch kan het zo zijn.

Ons vertrouwen in de cosmetica industrie is vaak gebaseerd op goedgelovigheid en niet op de ingrediënten op de verpakking lezen. De vrouwen van Women in Europe for a Common Future (WECF) werken samen met wetenschappers en hebben een voortrekkersrol in bewustmaking onder de cosmetica consument.

WECF maakt zich hard voor kritisch onderzoek naar onder andere parabenen, ftalaten en nanodeeltjes, omdat het niet ondenkbaar is dat deze stofjes in cosmetica grote gevolgen kan hebben.

Read more



Meer Nieuws

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven“ heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

WECF presenteert Petititie Nationaal Plan Hormoonverstorende Stoffen in Tweede Kamer
Afgelopen dinsdag 25 september was Sanne Van de Voort (links op de foto) namens WECF in de Tweede Kamer om samen met Wemos, Tegengif en de Plastic Soup Foundation haar Nationaal Actieplan Hormoonverstorende Stoffen aan te bieden aan Tweede Kamerleden.
30.09.2018

Europese NGO's richten Save The Bees Coalition op om compleet verbod op neonicotinoïden te eisen
In December 2013 beperkte de Europese Commissie het gebruik van 3 insecticiden die zeer giftig zijn voor bijen. Nu, vier jaar later stellen wetenschappers dat deze beperkingen lang niet ver genoeg gaan. 80 Europese NGOs, waaronder WECF, hebben zich daarom verenigd in de Save the Bees Coalition, met als doel zogeheten neonics geheel te verbieden
06.12.2017

"Nieuwe EU migratielimieten BPA onvoldoende"
WECF kritisch over vastgestelde migratielimieten in artikel van ChemicalWatch
11.03.2014