Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"

De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen

04.06.2019 |
WECF Nederland mocht onlangs 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen en maatschappelijke organisaties die op lokaal niveau actief zijn en werken aan de uitvoering van en bewustwording over de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGís) en de Agenda 2030. Lokale organisaties door heel Nederland konden zich aanmelden voor de subsidie van 1000 euro voor het organiseren van een activiteit in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. 

En de winnaars zijn:

Stichting Ondersteboven voor onderzoek naar vrouwen en seksuele diversiteit

Stichting Ondersteboven is eind 2006 opgericht om de maatschappelijk acceptatie van vrouwen - en in het bijzonder die van lesbische en biseksuele vrouwen - te bevorderen. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek, het organiseren van projecten en activiteiten rondom dit thema, helpt deze organisatie om meer zichtbaarheid voor deze vrouwen te creŽren.  Zo hebben ze vijfmaal meegevaren in de Pride Parade, initieerden ze LesBian Pride in 2009 (nu Women & Pride), en zorgden ze met de LesbICOONingin verkiezingen dat hardwerkende activistes meer bekendheid kregen. Ook werden er resultaten behaald bij de totstandkoming van de wet Lesbische Ouderschap en zetten ze zich in voor de veiligheid van LBTIQvrouwen. 

Young and Fair: De transitie naar duurzame consumptie 

Young & Fair is een organisatie dat zich richt op het verstrekken van informatie en educatie omtrent de SDG 12. Het doel van de organisatie is om het consumptiegedrag van (jonge) mensen te veranderen. Dit doen ze door middel van publieke evenementen en trainingsprogrammaís voor zowel studenten, young professionals als vrijwilligers. Door positieve informatie te verstrekken, en het principe van Ďnaming and famingí toe te passen, probeert Young and Fair een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzame consumptie binnen de sectoren voedsel, financiŽn en mode. 

Stichting Present Utrecht: Sociaal Tuinieren-project

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden ze de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in Utrecht in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Door te werken via maatschappelijke organisaties bieden ze kwaliteit hulpverlening.

De komende maanden zullen we jullie op de hoogte houden van de activiteiten van deze lokale organisaties. 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiŽle bijdrage van de Europese Commissie.

 


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
ďHoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatieĒ.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coŲperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coŲperaties in andere landen, zoals GeorgiŽ.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019