Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WEBINAR: (MICRO)PLASTIC & CHEMICALIËN, EEN MACROPROBLEEM VOOR JOUW GEZONDHEID?

Dinsdagochtend 10 juli namen we luisteraars mee in de wereld van plastic en gingen in op de consequenties die veel stoffen in plastics hebben op jouw gezondheid.

29.07.2018 |




Webinar: (Micro)plastic & chemicaliën, een macroprobleem voor jouw gezondheid?

Dinsdagochtend 10 juli namen we door middel van een webinar luisteraars mee in de wereld van plastic en gingen we in op de consequenties die veel stoffen in plastics hebben op jouw gezondheid.

Plastic heeft ons leven in de afgelopen tientallen jaren eenvoudiger gemaakt, het is licht in gebruik, hygiënisch en houdt voedsel langer houdbaar. Meer en meer komen de negatieve effecten van plastic aan het licht. De beelden van zeedieren die verstrikt zijn in plastic en de plastic flesjes die drijven op zee kent bijna iedereen wel. 

Dit zijn de zichtbare problemen, helaas zijn zij alleen maar het topje van de ijsberg. Een groot gedeelte van de ijsberg bestaat uit minuscule stukjes plastic, ook wel microplastics genoemd. Deze microplastics zitten vaak ook in jouw verzorgingsproducten. Daarnaast bevat veel plastic hormoonverstorende stoffen die invloed kunnen hebben op onze gezondheid.

Heb je niet mee kunnen luisteren en wil je weten wat voor effect plastic heeft op jouw gezondheid en wat je zelf kunt doen om de gevolgen hiervan te beperken? Luister hier dan terug hoe we slimmer, gezonder en vooral zuiniger om kunnen gaan met dit materiaal. Met presentaties van: 

  • Maria Westerbos, Directeur van de Plastic Soup Foundation: Microplastics;
  • Renée de Jong, Pleitbezorger Stichting Wemos: Hormoonverstorende stoffen (EDCs);
  • Chantal van den Bossche, Hoofd Communicatie WECF International: Plastic consumptie in het Westen, gevolgen voor het Zuiden. 

Vervuiling van ons leefmilieu en mogelijk ook onze gezondheid door plastics is ook in Nederland een groot probleem. In de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is afgesproken dat ieder land dit jaar een Nationaal Actieplan moet indienen voor de komende zes jaar. Ook Nederland heeft zich verplicht een Nationaal Actieplan Gezondheid & Milieu op te stellen door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Wat moet Nederland doen om te zorgen dat het plastic probleem wordt aangepakt? 

Terugluisteren? 

 

Heb je nog vragen of opmerkingen, stuur ze naar friends@wecf.org en wij zorgen dat jouw opmerkingen en vragen meegenomen worden.

 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019