Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Schoon en circulair: kan het samen?

Woensdag 11 oktober vond het halfjaarlijkse minisymposium over het stoffenbeleid beleid, georganiseerd door het Ministerie van IenM, VNO-NCW, de VNCI en WECF

11.10.2017 |




Recycling in Nigeria

Woensdag 11 oktober vond het halfjaarlijkse minisymposium over het stoffenbeleid, georganiseerd door het Ministerie van IenM, VNO-NCW, de VNCI en WECF. Het thema was schoon en circulair: kan het samen? 

Het minimaliseren van blootstelling aan zorgwekkende stoffen en het maximaliseren van hergebruik van materialen zijn twee doelstellingen die we allebei willen bereiken.

Het aantal als zorgwekkend aangemerkte stoffen neemt toe, evenals het belang van de circulaire economie en recycling. De vraag hoe om te gaan met schadelijke stoffen in afvalstromen komt daardoor steeds nadrukkelijker op de agenda van bedrijven en beleidsmakers. Is recycling verantwoord of moet afval met zorgstoffen worden verbrand? Hoe maken we dit soort afwegingen? Hoe weten we welke stoffen in materialen zitten en wat is nodig voor een goede communicatie in de keten?

Namens het maatschappelijk middenveld werden presentaties gegeven door Arthur ten Wolde van De Groene Zaak en Sascha Gabizon, internationaal directeur van WECF. 

  


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019