Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Zomer Rally voor Goede Doel naar Georgië: Miljoenen Europeanen nog zonder schoon drinkwater

Deze zomer vindt een bijzondere trip plaats: Een rally voor het goede doel van Amsterdam naar Tbilisi, Georgië. In twee weken rijdt damesteam ‘De Vagablondes’ 6.000 kilometer door 13 landen om geld op te halen voor het goede doel: een waterproject in een arm dorp in Armenië.

19.06.2015 |




AMERSFOORT, 18 juni 2015 – Deze zomer vindt een bijzondere trip plaats: Een rally voor het goede doel van Amsterdam naar Tbilisi, Georgië. In twee weken rijdt damesteam ‘De Vagablondes’ 6.000 kilometer door 13 landen om geld op te halen voor het goede doel: een waterproject in een arm dorp in Armenië. Deze week begint de geldinzamelingsactie en gaat de campagne van start op Facebook onder “Vagablondes: Rally for Charity”.

Debby Gruiters (Scheveningen) en Jenda Terpstra (Amersfoort), ofwel de “Vagablondes”, vertrekken op 1 augustus en hopen in 14 dagen de hoofdstad van Georgië Tbilisi te bereiken. Bij de finish wordt hun auto, een Mercedes 190 uit 1985, geveild. De opbrengst van de auto en het geld van de inzamelactie gaan rechtstreeks naar het goede doel. Tot die tijd is de spannendste vraag natuurlijk: Zal hun oude Mercedes de hele reis volhouden? De organisatoren hebben al heel wat evenementen voor het goede doel op hun naam staan. Zij organiseren de beroemde Amsterdam Dakar Challenge en de Noordkaap Challenge met 3FM Serious Request.



Water voor Sverdlov, Armenië
Zo’n 10 teams rijden mee naar Georgië, allen om lokale goede doelen te steunen. Het damesteam koos een waterproject omdat zij beiden in de watersector werken als fondsenwerver/media professionals. Debby Gruiters over het project: “We rijden voor Sverdlov, een arm dorp in Armenië waar veel mensen geen voorzieningen hebben. Leidingen zijn vervallen of nooit aangelegd. Daar willen wij met onze bijdrage verandering in brengen. Bij waterproblematiek denk je snel aan verre landen, maar wist je dat in Europa 19 miljoen mensen geen schoon drinkwater hebben? Daar sta je nooit bij stil!”

Op zoek naar Sponsors
Naast de geldinzameling voor het goede doel is het dames-rallyteam hard op zoek naar sponsors die hun reis mede mogelijk maken en kilometers willen sponsoren. Jenda Terpstra: “Om onze Mercedes in Tbilisi te verkopen voor het goede doel moet hij er wel komen natuurlijk. We zoeken bedrijven en particulieren die ons willen helpen! Alle hulp is welkom, ook giften zoals reserve onderdelen, gereedschap, een lesje banden verwisselen, outdoor camping gear, etc.” Sponsors kunnen naast reclame en publiciteit natuurlijk een plekje voor hun logo op de motorkap van de dames verwachten. De reis is te volgen op Facebook, onder de naam Vagablondes: Rally for Charity.

De rally en de rol van WECF

De rally wordt georganiseerd door The Big Chill, en de organisatoren hebben heel wat evenementen voor het goede doel op hun naam staan - ze organiseerden de beroemde Amsterdam Dakar Challenge, die nu meer dan tien jaar bestaat,  en de rally naar de Noordkaap die gesponsord werd door 3FM Serious Request. Dit jaar gaat de trip naar Tbilisi, Georgia. Er zullen zo’n 10 teams de uitdaging aangaan om deze lange weg te rijden voor het goede doel. Het waterproject in Sverdlov, en de andere projecten waar teams van de rally voor rijden, is van de non-profit organisatie Women in Europe for a Common Future (WECF), een internationale ontwikkelingsorganisatie. 

De CROWDFUNDING PAGINA waar geld ingezameld wordt voor het goede doel is hier te vinden:  https://www.onepercentclub.com/en/#!/projects/driving-for-water

Volgen via Facebook. Ga naar: Vagablondes-Rally-for-Charity  
En via Twitter: @JendaTerpstra @ircDebby   #vagablondesrally  #bigchilltrip

Voor meer informatie: http://www.thebigchill.nl/


Meer Nieuws

Zomer Rally voor Goede Doel naar Georgië: Miljoenen Europeanen nog zonder schoon drinkwater
Deze zomer vindt een bijzondere trip plaats: Een rally voor het goede doel van Amsterdam naar Tbilisi, Georgië. In twee weken rijdt damesteam ‘De Vagablondes’ 6.000 kilometer door 13 landen om geld op te halen voor het goede doel: een waterproject in een arm dorp in Armenië.
19.06.2015

WECF is trots: ons energieproject is genomineerd voor prestigieuze EUSEW Award
WECF’s project wordt gerekend tot top 10 beste energieprojecten en laat honderden deelnemers achter zich
15.06.2015 | Chantal van den Bossche

WECF is op zoek naar een Russisch sprekende vrijwilliger
WECF zoekt een student, stagiair(e) of vrijwilliger die data en facturen kan verwerken en vertalen die geproduceerd zijn door NGO-partners uit Georgië, Armenië, Kirgizië en Tadzjikistan
16.02.2015 | Chantal van den Bossche