Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


We zijn er bijna, maar nog niet helemaal : Right2Water Campagne heeft nog 100.000 handtekeningen nodig

Teken Europees Burgerinitiatief “Veilig Drinkwater en Sanitatie zijn een Mensenrecht” en help ons om meer handtekeningen te verzamelen

08.02.2013 |




In de afgelopen weken zijn het aantal handtekeningen opgelopen van 300.000 tot maar liefst 900.000! Vooral in Duitsland en Oostenrijk zijn er veel handtekeningen verzameld. Onze dank aan alle mensen die dit Burgerinitiatief getekend hebben is groot. Het einde is in zicht, maar om veilig drinkwater en sanitatie een mensenrecht te maken voor iedereen, hebben wij nog steeds uw hulp hard nodig om de laatste aantal handtekeningen binnen te halen.

Verspreidt deze campagne aan iedereen die je kent; vrienden, collega’s, kennissen en familieleden die boven de 18 zijn en burgers van de Europese Unie. Ook Facebook en Twitter en andere social media kun je heel makkelijk gebruiken om snel deze campagne te verspreiden.    

Het is ontzettend belangrijk om dit Europees Burgerinitiatief zo snel mogelijk aan de Europese Commissie voor te leggen, omdat de EU al aan het werk is om water- en sanitatievoorzieningen te privatiseren. Dit betekent dat de EU deze voorzieningen niet meer wil zien als publieke goederen dat wordt geleverd door de gemeentes, maar als handelswaar voor op de interne markt. Hierdoor wordt water en sanitatie opengesteld voor concurrentie en zeer waarschijnlijk komt de macht over water- en sanitatievoorzieningen in handen van grote waterbedrijven. In het verleden is al bewezen dat dit leidt tot prijsverhoging en een lagere kwaliteit van voorzieningen voor de burger. Vooral de armere groepen in de EU-bevolking zullen de hogere prijzen nauwelijks kunnen betalen, wat weer voor problemen zorgt.

Dit moeten we NIET laten gebeuren. Veilig drinkwater en sanitatie moeten een mensenrecht zijn, omdat dit een basisvoorziening is voor ieder mens. Water is Life!
We zijn er bijna, de 1 miljoen handtekeningen zijn in het zicht, maar laten we vooral met elkaar zorgen dat we dit Europees Burgerinitiatief bij de Europese Commissie kunnen neerleggen. Zij kunnen hier iets aan doen. Maar eerst moeten wij, gezamenlijk, ervoor zorgen dat dit voorstel op hun agenda wordt gezet. Daarom roepen we iedere EU-burger op om hun handtekening te zetten en een bijdrage te leveren aan de strijd voor dit goede doel. 

Als u dit nog niet gedaan heeft, kunt u hier direct online uw handtekening zetten.

U kunt ook handtekeningenformulieren uitprinten en verspreiden. Dit is te vinden op: http://www.right2water.eu/signature-forms

Right2water is ook op Facebook en Twitter. Like us en volg ons!
facebook/right2water,

Twitter: @right2water.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019