Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


MamaGreen: Bezorgde ouders doen oproep aan politici! Kom naar Den Haag op 21 november!

“Politiek, zorg dat ik goed voor mijn kind kan zorgen. Geef me als ouder een veilige en gezonde keus.” Met deze vraag aan politici gaat op 21 november een groep bezorgde (groot)ouders op weg naar Den Haag om groen en gifvrij speelgoed aan te bieden aan Tweede Kamerleden van verschillende partijen en aan de creche van de Tweede Kamer.

13.11.2012 | Chantal van den Bossche




Ingrid Elbertse wordt geinterviewd over de actie door NCRV's Altijd Wat (uitzending 13 nov 21.00u)

“Politiek, zorg dat ik goed voor mijn kind kan zorgen. Geef me als ouder een veilige en gezonde keus.” Met deze vraag aan politici gaat op 21 november een groep  bezorgde (groot)ouders op weg naar Den Haag om groen en gifvrij speelgoed aan te bieden aan Tweede Kamerleden van verschillende partijen en aan de creche van de Tweede Kamer.

Diezelfde avond presenteert Een Veilig Nest het online Magazine Mama Green. In dit unieke groene lifestyle magazine voor zwangeren, papa’s in spé en jonge ouders  komen de verschillende onderwerpen van Een Veilig Nest aan bod met als hoofdthema gifvrij ouderschap.

Op woensdag 21 november, organiseert Een Veilig Nest, samen met een brede coalitie van bezorgde ouders een actie  in Den Haag om aandacht te vragen voor nog altijd toegestane schadelijke stoffen in consumentenproducten en in pesticidenresiduen op groenten en fruit, die met name gezondheidsproblemen op kunnen leveren voor zwangere vrouwen en kinderen.
Met deze actie uiten de ouders op een positieve manier hun zorg over schadelijke stoffen in producten voor kinderen. Terwijl tegelijkertijd meer en meer, met name, hormoonverstorende stoffen als BPA, in buurlanden als Duitsland, Belgie en Frankrijk verboden worden. Cindy Vros, projectleider van Een Veilig Nest stelt: "Het is ons doel om Nederland voorop te laten lopen op dit onderwerp en niet achterop te laten lopen op andere landen.



#MamaGreen actie: wat gebeurt er  eigenlijk allemaal op 21 november in Den Haag?


Op woensdag 21 november 2012 is er de hele dag wat te doen voor kinderen, zwangeren, jonge ouders en grootouders. Babybegood organiseert bij lunchroom Mien in het centrum van Den Haag een groen feestje met serieuze ondertoon voor zwangeren en ouders met baby’s tot 2,5 jaar met vrolijke bellypaint; duurzaam shoppen voor de feestdagen en babyvriendelijk live muziek
  • BabyBeGood groen lifestyle feest - open van 10-16 uur
  • Babybabbels speelgroep van 10.30 – 12.00 uur.
  • MamaGreen Actie van 12.00 tot 13.30 uur : we fietsen met groep ouders en kinderen naar Tweede Kamer, waar we binnen ontvangen worden door TK-leden Rond de middag vertrekt een grote groep papa’s, mama’s en grootouders op de (bak)fiets richting Tweede Kamer waar we om 13 uur in het parlement zelf aan Tweede Kamerleden groen speelgoed aan zullen bieden voor hun kinderen en voor de creche van de Tweede Kamer. Deze sympathieke actie is bedoeld om aan de politiek aandacht te vragen over hormoonverstorende stoffen in kinderproducten. ‘Doe je best voor je eigen en onze kinderen’. Dit is een initiatief van Een Veilig Nest, een project van WECF (Women in Europe for a Common Future).
  • Live Stream Groene Giraf om 15.00 uur: bekendmaking meest duurzame kinderdagverblijf van Nederland Live stream met de Groene Giraf. Om 15 uur is er live contact met Ilse Vlaming van de Groene Giraf die ergens in het land bij de winnaar van de prijs voor de meest duurzame kinderopvang van Nederland is.
  • Als klap op de vuurpijl wordt ‘ s avonds om 20.00 uur het Mama Green online magazine gelanceerd. Ben je bang dat je het feestje mist? Volg Mama Green dan op Twitter of Facebook.
Voor vragen en aanmeldingen MamaGreen Actie: contact@babybegood.nl Tamara Hijl 0653959084

Waar? Mien koffie en brood, Korte Molenstraat 11a, Den Haag
 
Kinderen verdienen ‘Een Veilig Nest’.
Aanstaande ouders met prangende vragen of die ervaringen over groen ouderschap willen delen kunnen terecht op twitter via @Mamagreennl of @EenVeiligNest. WECF (Women in Europe for a Common Future) werkt hard aan een gezond leefmilieu voor iedereen.  Een Veilig Nest, is speciaal gericht op het creëren van een veilige omgeving voor baby’s en jonge kinderen. Want ook al tijdens de zwangerschap kan blootstelling aan gevaarlijke stoffen negatieve gevolgen hebben. Een Veilig Nest voorziet ouders van duidelijke informatie, werkt samen met wetenschappers en pleit zowel in Den Haag als Brussel voor strengere wetgeving.

Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019