Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Gender & Mensenrechten

Het overkoepelende doel van WECF om ‘een gezonde leefomgeving en duurzame ontwikkeling voor iedereen’ te bewerkstelligen, kan alleen worden bereikt door mensenrechten en gender-perspectieven te integreren in de beleidsvorming. Wanneer duurzame ontwikkeling en een gezonde leefomgeving het belangrijkste uitgangspunt vormen in onze samenleving, kan economisch gewin op de korte termijn nooit prioriteit krijgen boven de rechten en gezondheid van mens en milieu. Duurzame ontwikkeling kan dus alleen worden bereikt, wanneer er voor een benadering wordt gekozen die de fundamentele rechten van mens en milieu centraal stelt.

Met ons projectwerk binnen deze vijf thema’s ontwikkelen we praktische en betaalbare oplossingen op het gebied van chemicaliën, sanitatie, energie en voedselproductie. Met ons beleidswerk brengen we de perspectieven van vrouwen voor het voetlicht op nationaal, Europees, VN en internationaal niveau.


Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

Duurzaamheid is niet alleen voor rijke mensen
Maak Europa Duurzaam voor Iedereen maakte inspiratiesessies voor energiegesprekken met je buren mogelijk in Leiden
19.12.2018

Sascha, gefeliciteerd!
WECF International Directeur nieuw op nummer 33 in Duurzame Top 100 Dagblad Trouw
10.10.2018

Duurzaamheid is niet alleen voor rijke mensen
Woon je in Leiden, praat dan mee tijdens het Ideecafé op 15 oktober - inspiratiesessie voor energiegesprekken met je buren
04.10.2018

Nederland in de volgende versnelling - Adopteer een SDG LIVE!
WECF en Building Change organiseerden conferentie in Den Haag om mede aandacht te vragen voor meer inzet beschermen vrouwenrechten wereldwijd én in Nederland
02.10.2018

Uitnodiging: 'Nederland in de volgende versnelling - Adopteer een SDG Live' 27 september
WECF organiseert samen met Building Change ´Nederland in de volgende versnelling´ op 27 september in In het Koorenhuis, Den Haag, om de balans op te maken van de Nederlandse SDG inzet. Wees erbij en laat horen wat jij vindt dat er beter kan om de realisatie van de SDG's in en vanuit Nederland een stap dichterbij te brengen!
14.08.2018

Small is Beautiful
WECF reageert op nieuwe Beleidsnota Minister Kaag "Investeren in perspectief. Goed voor Nederland, goed voor de wereld."
01.06.2018

WECF bij de Klimaatconferentie in Bonn, 30 april – 10 mei
WECF was sterk vertegenwoordigd in Bonn en liet actief haar gezicht zien om de rol van vrouwen in het bereiken van de Sustainable Development Goals te benadrukken.
22.05.2018

'De reis van plastic en hoe het ons leven beïnvloedt'
Op 17 april gaven Manon Zwart, coördinerend adviseur duurzaamheid bij het RIVM en Chantal Van den Bossche, coördinator communicatie WECF, een gezamenlijke workshop over plastic tijdens de jaarlijkse Atlas Dag van de Leefomgeving.
16.05.2018

Afrika-dag in Amsterdam: eco-activisme en WECF
Op zaterdag 14 april 2018 hield Women Engage for a Common Future haar eerste workshop tijdens de jaarlijkse Afrika-Dag in Amsterdam.
29.04.2018

De 62e Sessie van de 'Commission on the Status of Women'
Gedurende 11 dagen kwamen vrouwen, mannen, staats- en regeringsfunctionarissen, lidstaten en NGO-vertegenwoordigers van over de hele wereld - waaronder WECF - bijeen om manieren te bespreken "om het leven van vrouwen en meisjes overal te verbeteren".
28.03.2018

WECF Nederland verwelkomt Kirsten Meijer als nieuwe directeur
Maak kennis en lees hier het mini-interview
08.03.2018

WECF Nederland Nieuwsbrief december
WECF wenst je voor 2018 een gezonde, genderrechtvaardige en duurzame wereld !
15.12.2017

Eerste Gender Action Plan (GAP) ooit aangenomen op COP23
Na alle toewijding en harde werk van de Women & Gender Constituency (WGC) om het Gender Action Plan (GAP) op de agenda van beleidsmakers op de COP23 te brengen, kunnen we nu eindelijk het goede nieuws brengen dat het eerste GAP ooit is aangenomen op de COP23.
15.11.2017

Eerbetuiging aan alle vrouwen die hun leven op het spel zetten voor vrouwen en natuurrechten
Women Human Rights and Environmental Defenders (WHRDs) Resist
14.11.2017

Gender Just Climate Solutions Award ceremonie op Klimaattop in Bonn
WECF en de Women and Gender Constituency reikt maandag 13 november prijs uit aan 3 vrouwenorganisaties
13.11.2017

Engaging with Women for a Gender-Just and Sustainable Future!
WECF is op zoek naar een directeur voor haar kantoor in Utrecht die samen met ons wil werken aan een rechtvaardige, gezonde en duurzame toekomst
27.07.2017

Wil jij ook graag meewerken aan het mee helpen realiseren van de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDGs) ?
Wij zoeken een enthousiaste, leergierige en zelfstandig werkende stagiair(e) (m/v) ter versterking van ons internationale communicatie- en advocacyteam
30.05.2017

Petitie Duurzaam Regeerakkoord Ondertekend door WECF  
Om de Agenda 2030 te realiseren is het van belang dat de SDG's voorop worden gesteld in het politieke beleid. Daarom hebben de organisaties Partos en de Groene Zaak het initiatief genomen voor een publieke oproep aan de om de SDG's op te nemen in het regeerakkoord. Meer dan 400 bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben hieraan gehoor gegeven, waaronder WECF. 
17.05.2017

Resultaat crowdfundingsactie 2016: De biogas toiletten werken!
17 toiletten zijn gebouwd, die als biogasinstallaties, menselijk afval tot energie verwerken – schoon, duurzaam en hernieuwbaar!
17.02.2017

Stem namens jouw organisatie mee in de verkiezingen van de Women's Major Group!
WECF directeur Sascha Gabizon genomineerd als coördinator voor UNECE Europese Regio & Centraal-Azië
11.02.2017

Gender Just Climate Solutions Award uitgereikt tijdens ceremonie op Klimaattop in Marokko
"Als vrouwen oplossingen ontwerpen, slaan ze niemand over", stelde Amina Mohammed, Minister van Milieu van Nigeria tijdens de uitreikingsceremonie
05.12.2016

High Level Political Forum VN machteloos als het niet obstakels overwint die in de weg staan van implementatie van de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen
Women2030, een alliantie van vijf regionale vrouwennetwerken wereldwijd, waaronder WECF International, is ongerust omdat VN er niet in slaagt obstakels uit de weg te ruimen voor implementatie van Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de Sustainable Development Goals
24.07.2016

WECF International zoekt stagiair(e) Communicatie & Advocacy “Women & Chemicals”
Wij zoeken een enthousiaste, leergierige stagiair(e) (m/v) ter versterking van ons internationale Women & Chemicals communicatie- en advocacyteam.
28.06.2016

WECF zoekt vrijwilliger Fondsenwerving
Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandig werkende vrijwilliger (m/v) die mee wil helpen om onze fondsenwerving richting (nieuwe) donateurs op te zetten en te ondersteunen. Fondsenwerving op ‘no pay, no cure” basis behoort tot de mogelijkheden
11.04.2016

Europese Commissie tekent strategische partnerschapsovereenkomst met WECF in een alliantie van vijf internationale vrouwennetwerken
DEVCO start 5 jaar durende partnerschap met een coalitie van 5 wereldwijde & regionale vrouwennetwerken voor het implementeren van de Global Goals
21.03.2016

Vrouwen eisen: “Betere bescherming tegen gevaarlijke stoffen wereldwijd”
WECF publiceert ter gelegenheid van Internationale vrouwendag een nieuwe studie "Women and Chemicals " en roept op tot politieke actie voor betere bescherming van vrouwen en kinderen tegen schadelijke stoffen.
07.03.2016

Duurzame ontwikkelingsdoelen en de post-2015 agenda
Waarom milieuduurzaamheid en gendergelijkheid zo belangrijk zijn voor het terugdringen van armoede en ongelijkheid
19.01.2016

Waarom gendergelijkheid de Sustainable Development Goals kan maken of breken
WECF directeur Sascha Gabizon schreef een artikel voor een serie van het World Economic Forum over de nieuwe mondiale doelen voor duurzame ontwikkeling. Haar artikel richt zich op doel 5: het bereik van gendergelijkheid en het versterken van de positie van vrouwen en meisjes
15.01.2016 | World Economic Forum

Empower Women - benefit All (EWA) Uganda: Master thesis toont aan dat Conservation Agriculture oogst van boeren verhoogt
De Master thesis van Afke Jager van de Universiteit van Wageningen toont aan dat het gebruik van DL, Conservation Agriculture, de oogst met gemiddeld 30% verhoogt
07.01.2016

Hoe een biogasinstallatie het leven van Jane verbeterde
WECF’s partner ARUWE helpt de gemarginaliseerde bevolking op het platteland vanOeganda
07.01.2016

WECF’s algemeen directeur Sascha Gabizon schrijft in UNEP’s Our Planet over gender, chemicaliën en de SDGs
In een recent artikel in het blad van het United Nations Environmental Programme (UNEP) schreef Gabizon over de verbanden tussen gender, gezondheid en het milieu en de overgang die de wereld te wachten staat naar een meer duurzame samenleving
05.01.2016

Historisch klimaatakkoord laat echte verandering zien, maar voor vrouwen zal dit veel te langzaam gaan
Reality Check doorde Women and Gender Constituency (WGC) van het Parijse Klimaatakkoord
14.12.2015

In de media: WECF op de Klimaattop
WECF liet haar stem horen in vergaderzalen en door het publiek door middel van interviews in Opzij, Le Monde, Vogue, Libération, Elle, Klimaretter en Bavarian TV news
10.12.2015

Vrouwen vragen om rechtvaardige actie van wereldleiders in Parijs
De belangrijkste eisen van vrouwen voor de klimaattop in Parijs
08.12.2015

Winnaars van de Women’s Global Call for Climate Justice poster wedstrijd aangekondigd
Vandaag zullen de winnende ontwerpen uit de poster wedstrijd georganiseerd door WEDO in samenwerking met de Women’s Global Call live onthuld worden in New York.
12.11.2015

Klimaatovereenkomst is onrechtvaardig, ongelijk en ineffectief, zegt de Women and Gender Constituency
WGC in Bonn heeft een boze verklaring gepubliceerd over het ‘non-paper’ voor de ‘ineffectieve, onrechtvaardige en ongelijke’ klimaatovereenkomst COP21 in Parijs.
11.11.2015 | Chantal van den Bossche

Gerechtigheid nu! Doe mee met de Women’s Global Call for Climate Justice
Sluit je aan bij bezorgde vrouwen over de hele wereld en neem deel aan de actie's in Parijs tijdens de VN Klimaattop en/of bedenk je eigen actie
06.11.2015

"De opwarming van de aarde heeft meer gevolgen voor vrouwen dan voor mannen"
Anne Barre, voorzitter WECF Frankrijk, vertelt in interview met Radio France Internationale over gender, klimaatverandering en de aankomende klimaattop in Paris
06.11.2015

WECF over waarom gender gelijkheid nodig is in klimaatovereenkomst
WECF neemt deel aan de Women and Gender Constituency vergadering tijdens de Bonn Climate Change Conference
04.11.2015 | Chantal van den Bossche

Gelijk=Anders lanceert Agenda voor de Toekomst
Maatschappelijke organisaties en netwerken, waaronder WECF, onderstrepen belang van gendergelijkheid voor duurzame ontwikkeling
09.10.2015

Nieuws over de Women´s Global Call for Climate Justice
In oktober hebben Afrikaanse CSOs zich verzameld in Kaapstad, Zuid Afrika om de Afrikaanse prioriteiten voor COP21 op een rij te krijgen en opnieuw na te denken over effectieve lobby voor klimaatgerechtigheid in de aanloop naar Parijs en daarna
05.10.2015

WECF partner Gertrude Kabusimbi Kenyangi wint de Wangari Maathai prijs
Collaborative Partnership on Forests (CPF) vereren Gertrude Kabusimbi Kenyangi
15.09.2015 | Chantal van den Bossche

WECF neemt deel aan Gelijk=Anders Festival
Op zaterdag 27 juni 2015 staat Pakhuis de Zwijger in het teken van vrouwenrechten en gendergelijkheid tussen vrouw, man en alles daartussen in
26.06.2015 | Chantal van den Bossche

Meld je nu aan voor WECF-workshop over genderaspecten in ontwikkelingsprojecten
WECF en EWB organiseren gezamenlijk een workshop op 11 juni in Utrecht
04.06.2015

Elke dag is het de Internationale Dag van de Vrouw # IWD15
8 maart is het Internationale Vrouwendag - voor WECF is het elke dag Internationale Vrouwendag
08.03.2015

Het Post2015 Proces
Op 4 december wordt een draft-versie van het Synthesis Report door Ban Ki-Moon openbaar gemaakt, tijdens een (gesloten) informele vergadering in de General Assembly in New York.
25.11.2014

EWA Oeganda: "Koken is geen werk"
Nieuws van WECF’s partner AT Uganda
02.10.2014

EWA Kirgizië: leiderschapstrainingen en de toegang tot drinkwater
Een verhaal over WECF’s partner CAAW
29.09.2014

Naaicentrum biedt werkgelegenheid voor Tadzjiekse vrouwen
EWA Tadzjikistan: een verhaal van WECF's partner ASDP NAU
22.09.2014

Werken aan de link tussen Gender en Duurzaamheid in Zuid-Afrika
Een update van het EWA programma in Zuid-Afrika voor 2014
18.09.2014

WECF aanwezig bij UNECE evenement in Maastricht voor partijen betrokken bij het Verdrag van Aarhus
Informatieverstrekking, mensenrechten en inspraak in relatie tot het milieu staan op de agenda
02.07.2014

EWA: Internationale Vrouwendag in Kirgizie
WECF partner Mehr Shakat zet actieve vrouwen in lokale gemeenschappen in het zonnetje
07.03.2014 | WECF

WECF organiseert succesvol debat over hormoonverstorende stoffen (EDC’s) in Brussel
Lancering van het Life+ Project ChildProtect: Gezondheid van Kinderen hoort eerste prioriteit te zijn
02.03.2014 | Chantal van den Bossche

Publieke hoorzitting in Brussel "veilig water en sanitatie zijn een mensenrecht" groot succes!
Maandag 17 februari vond in het Europees Parlement de publieke hoorzitting voor het Europese Burgerinitiatief (European Citizens Initiative - ECI) "Veilig water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht!" plaats.
21.02.2014 | Margriet Samwel

PERSAANKONDIGING: Vier ministeries en meer dan vijftig organisaties in actie voor vrouwen in conflictgebieden
Vrijdag 13 december interactief event onder leiding van Kirsten van den Hul (Joke Smit prijs 2013)
09.12.2013 | NAP 1325

WECF in Sotsji : Sporten voor een gezond milieu en gelijke rechten
WECF directeur Sascha Gabizon sprak tot Internationaal Olympisch Comité in Sotsji, Rusland, over milieubeheer, volksgezondheid en gelijke rechten voor iedereen
03.11.2013 | WICF

Commission on the Status of Women 58- De inbreng van WECF en de Women's Major Group
In februari 2014 vindt de 58e Commission on the Status of Women in New York plaats. WECF zal hier als co-organisator van de Women's Major Group aanwezig zijn vanwege haar betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals en de Post2015 agenda.
28.10.2013 | WICF

Post 2015 proces - WECF als mede-voorzitter van de Women’s Major Group
Reactie Women’s Major Group (WMG) op Rapport van de Secretaris Generaal van de VN
28.10.2013 | WICF

Alarmerende concentraties kwik in lichamen vrouwen en kinderen door ambachtelijke goudwinning
WECF co-organiseert side event over "Vrouwen en kwikvervuiling in de ambachtelijke goudwinningsgebieden" " op de Minamata Conventie Dipcom in Japan, donderdag 10 oktober
02.10.2013 | WICF

Onze Zuid-Afrikaanse partners organiseerden Gender & biologische landbouwtraining in Kaapstad
WECFs 'Empower Women – Benefit for All' (EWA) programma organiseerde in in samenwerking met Soil For Life and Urban Harvest een week van trainingen over gender en biologische landbouw in Kaapstad voor alle Zuid-Afrikaanse partners en de Oegandese partner ATU
26.09.2013 | Annemarie Mohr

Het evenement van de Womens Major Group bij de VN – Groot succes!
donderdag 19 september – “Versterking van gender gerechtigheid en mensenrechten om duurzame ontwikkeling te bereiken."
20.09.2013 | WECF

Speelgoed blijft Spelbreker
EU beschermt kinderen onvoldoende tegen schadelijke stoffen
19.07.2013 | WECF Nederland

Reactie van Women's Major Group en WECF op nieuwe VN Post 2015 rapport
Het Verenigde Naties (VN) High Level Panel post 2015 rapport is niet ambitieus genoeg en zet niet de benodigde verandering in werking om een einde te maken aan armoede en om duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen
10.06.2013

Het belang van gelijke rechten in Centraal-Azie
Als onderdeel van het EWA programma heeft WECF eind april in samenwerking met YEC een training gefaciliteerd in Dushanbe
31.05.2013 | WECF Nederland

Beleidsnota Ploumen: Wat de wereld verdient
WO=MEN over brede integratie vrouwenrechten
29.04.2013 | Chantal van den Bossche

Rondetafelbijeenkomst op 18 februari bij Ministerie van Buitenlandse Zaken over Post-2015 agenda
Op initiatief van Rutgers/WPF, Share-Net en WECF en WO=MEN organiseerde het Ministerie van Buitenlandse zaken een ronde tafel bijeenkomst met experts op het gebied van mensenrechten, gender gelijkheid, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en gender & water
06.04.2013 | WECF

2013: Uitgeroepen tot het Jaar van Luchtkwaliteit door de EU
WECF onderschrijft het standpunt van de Vlaamse Gezinsbond over Luchtkwaliteit en gezondheid van kinderen
03.04.2013 | Marie Kranendonk

Partner WECF uit Moldavië winnaar VN “Water for Life –Best Practice Award”
Verenigde Naties heeft zojuist in Den Haag Award toegekend aan Oleg Rotari van Ormax voor het project ‘Veilig water en sanitatie voor iedereen in Moldavië’.
22.03.2013 | Chantal van den Bossche

De status van vrouwen - WECF ondertekent statement naar aanleiding van de 57e Commission on the Status of Women, CSW57
Vrouwen maken een statement naar aanleiding van de 57e sessie van de Commission on the Status of Women
19.03.2013 | WECF

Warme kleren in Kunduz: dankzij intensieve naaicursus zijn Afghaanse vrouwen en hun families voorbereid op barre winters
Werk WECF partner Katachel biedt nieuwe perspectieven voor Afghaanse vrouwen om kleding te naaien voor hun families en om te verkopen
07.01.2013 | Chantal van den Bossche

Aanbevelingen voor nieuwe agenda internationale samenwerking na de Millennium Development Goals (Post-2015)
Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015
03.01.2013 | WO=MEN

Post 2015 Civil Society Consultation: What is the future we want?
De netwerken WO=MEN Dutch Gender Platform, Share-Net en Rio+20 Women’s Major Group vertegenwoordigd door WECF slaan de handen ineen met als doel de dialoog aan te gaan met het ministerie van Buitenlandse Zaken
11.12.2012 | Chantal van den Bossche

Middernacht in de Oase
WECF in Doha: “We zijn zeer teleurgesteld in de uitkomst van de VN Klimaat bijeenkomst door het gebrek aan Visie en Ambitie; Echter, de erkenning van Gendergelijkheid tijdens COP 18 vormt lichtpuntje in een donkere nacht”
10.12.2012 | WECF

Gifvrije cadeau's voor Tweede Kamerleden
Bezorgde ouders deden succesvolle oproep aan politici! Kamervragen volgen
22.11.2012 | WECF

Kom in actie op Wereld Toilet Dag en ook daarna: Teken het Europees Burgerinitiatief!!
Wereldwijd sterven dagelijks 3000 kinderen omdat ze geen toegang tot veilig water, sanitaire voorzieningen en hygiene hebben. Zelfs in de Europese regio hebben we het dan over 11.500 kinderen die jaarlijks stereven omdat ze geen toegang hebben tot veilig water, sanitaire voorzieningen en fatsoenlijke hygiene.
18.11.2012 | WECF

Save the date: Maatschappelijk middenveld consultatie: Post-2015, what is the future we want?
Nederlandse inzet op Mensenrechten/Gender/SRGR en Duurzame Ontwikkeling
14.11.2012 | Chantal van den Bossche

Verstorend voedsel - WECF publiceert consumentengids PAN Europe in het Nederlands
Wat zit er in Europees groente en fruit? Wat krijgen Europese consumenten elke dag binnen? Wat zit er in onze sla, tomaten en druiven?...
14.11.2012 | Chantal van den Bossche

Vlaams Actieplan Pesticiden: betere informatie naar zwangere vrouwen noodzakelijk!
In 2009 heeft Europa de pesticidenrichtlijn aangenomen om tot duurzaam gebruik te komen. Deze wetgeving bepaalt dat iedere lidstaat een actieplan moet opstellen zodat schadelijke effecten voor menselijke gezondheid en milieu verminderen
14.11.2012 | Gezinsbond (partner WECF)

MamaGreen: Bezorgde ouders doen oproep aan politici! Kom naar Den Haag op 21 november!
“Politiek, zorg dat ik goed voor mijn kind kan zorgen. Geef me als ouder een veilige en gezonde keus.” Met deze vraag aan politici gaat op 21 november een groep bezorgde (groot)ouders op weg naar Den Haag om groen en gifvrij speelgoed aan te bieden aan Tweede Kamerleden van verschillende partijen en aan de creche van de Tweede Kamer.
13.11.2012 | Chantal van den Bossche

Kamer en kabinetsformateurs gewezen op ontbrekende schakel in aanpak stijgende zorgkosten
Steeds duidelijker verband tussen hormoonverstorende stoffen en gezondheidseffecten
05.10.2012 | WECF Pers

Verslag Flitscongres Parlementsverkiezingen: "Bij ons gaat het om de inhoud"
“Bij de verkiezingsdebatten op televisie lijkt het vooral om de competitie, de winst en de ‘oneliners’ te gaan.” Zo stelde gespreksleider Ilona Hofstra bij de start van het Flitscongres dat de Nederlandse Vrouwen Raad op 7 september 2012 in de Statenpassage van de Tweede Kamer organiseerde. “Bij ons gaat het om de inhoud.”
14.09.2012 | Nederlandse Vrouwen Raad

Water en Sanitatie zijn een Mensenrecht! Online Ondertekening is Geopend! Verspreid het Nieuws.
Wij hebben uw hulp nodig om alle burgers in Europa te bereiken. Onze eisen worden alleen maar in overweging genomen als wij meer dan een miljoen geldige handtekeningen verzamelen.
03.09.2012 | WECF

Bijzonder Boekje Helpt Moeders om Borst en Baan te Combineren
Weer aan het werk gaan is voor veel moeders een belangrijke reden om te stoppen met borstvoeding of er zelfs helemaal niet aan te beginnen. Borst en Baan is een bijzonder boekje van Kenniscentrum Borstvoeding, met daarin alles over de combinatie van borstvoeding en werk.
29.08.2012 | Kenniscentrum Borstvoeding

Welke partij staat dichtbij jouw wereld? Check Wereldkiezer.nl
Maak hier je eigen verkiezingsprogramma en kom er achter welke politieke partij dicht bij jouw wereld staat!
28.08.2012 | WECF nieuws

Nederlandse feministen solidair met Pussy riot
WO=MEN, het Nederlandse netwerk voor gelijkheid van mannen en vrouwen wereldwijd heeft zich van begin af aan solidair verklaart met de vervolgde Russische punkband Pussy Riot.
17.08.2012 | Persbericht WO=MEN, Dutch Gender Platform

RIO+20: Van de toekomst die we willen naar de toekomst die we nodig hebben.
Slotverklaring van de Women’s Major Group over de uitkomsten van Rio+20
24.06.2012 | Statement Women's Major Group

Nieuws van de Nederlandse Vrouwenraad: "Vrouwenvertegenwoordiger in regeringsdelegatie naar VN duurzaamheidstop Rio+20"
WECF is verheugd dat Jolein Baidenmann uiteindelijk toch present is in Rio als Vrouwenvertegenwoordiger in de regeringsdelegatie voor de conferentie van de Verenigde Naties over duurzaamheid die van 20 tot 22 juni plaatsvindt in Rio de Janeiro
19.06.2012

WECF lobbyt bij Tweede Kamer voor belang Gender in aanloop naar Rio
Donderdag 31 mei vond Algemeen Overleg plaats over Rio+20 in de Tweede Kamer
02.06.2012 | Chantal van den Bossche

Steun vrouwen wereldwijd op weg naar Rio+20!
Mensenrechten staan op het spel! WECF, vertegenwoordigt meer dan zeventig vrouwengroepen wereldwijd die zijn verenigd in de UN Women's Major Group. Tijdens de voorbereidingen voor Rio+20 maakten verschillende landen bekend vrouwenrechten en gelijkheid in het conceptverdrag te willen schrappen.
01.05.2012 | Chantal van den Bossche

Lancering Nederlands Actieplan 1325 ‘Vrouwen, Vrede, Veiligheid'
Bijna 40 organisaties waaronder WECF ondertekenden maandag 19 december het Nationaal Actieplan Resolutie 1325 in aanwezigheid van minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken, verschillende kamerleden en activisten uit vele landen
14.12.2011 | Chantal van den Bossche

VN resolutie “Recht op Veilig Water en Sanitatie is Mensenrecht” onderstreept belang van kern werk WECF
Nieuw verworven mensenrecht is een belangrijkse stap voorwaarts voor armen en kwetsbaren, maar in het bijzonder vrouwen en kinderen, stelt Europees Vrouwen- en Milieu Netwerk WECF
30.07.2010